Hypnose Centrum Breda

Hypnose

Wat is hypnose?


Hypnose wordt omschreven als een staat van veranderd bewustzijn, een soort trance.

Maar wat betekent dat nu?


Je kent het wel: je kijkt een film of leest een boek en je gaat er helemaal in op. Iemand vraagt of je iets wilt drinken en je hoort het niet eens, zo spannend is het. Je bent zó gefocust, dat je helemaal in het verhaal mee gaat. 

Je bent in een soort trance, je staat van bewustzijn is een beetje veranderd. Je bent er wel, maar ook weer niet helemaal. Je slaapt niet, maar je bent even ‘ergens anders’.


Zodra je erover na zou denken, besef je dat wat je leest of ziet niet echt is en is de spanning weg. Maar je had zin in die film of dat boek en dus gaf je jezelf als het ware toestemming om in het verhaal mee te gaan. Hierdoor beleef je het boek of de film alsof je er zelf bij bent.  


Met hypnose werkt het net zo: wanneer jij jezelf toestaat om te focussen op het verhaal van de hypnotiseur en dus niet gaat nadenken of het allemaal wel klopt en of je het goed doet, kom je in een zelfde soort trance. Dit is niet eng of vervelend, het voelt net zo ontspannen als het lezen van een boek of het kijken naar een film. 


Hoe dieper deze trance is, hoe beter je in contact komt met je onbewuste brein.

Dáár zit of zitten de foutjes in je programmering die tot jouw probleem hebben geleid en daar moet het dus ook opgelost worden.


Kan iedereen in hypnose?


Wanneer jij jezelf toestaat om in hypnose te gaan, zoals je jezelf toestaat om op te gaan in een boek of een film, is het geen probleem.

Zoals gezegd, is hypnose niet eng: je hebt zelf de regie in handen. Er gebeurt niets tegen je zin. 

Het is ook niet moeilijk, sterker nog: het is het makkelijkste dat je ooit zult doen: je kunt het namelijk nooit fout doen!


Is hypnose gevaarlijk?


Bij hypnose denken mensen vaak aan een showhypnotiseur, die mensen allerlei rare dingen laat doen zonder dat ze daar controle over hebben of het zich later kunnen herinneren. Hierdoor denken mensen vaak dat ze in hypnose hun wil verliezen. Dat is niet waar.

Wij laten je uiteraard niets tegen je wil doen. Je bent je tijdens de trance wel degelijk bewust van wat er gebeurt en je zult in trance onze suggesties enkel gebruiken om je beter te voelen.